Information

Allmänt

Vandrarhemmet är Sveriges äldsta och öppnades 1934. Det har byggts ut under tiden och består idag av såväl rum som stugor.  De flesta boendena har egen ingång i markplan, och är utrustade med egen toalett och handfat. De tre självhushållsköken är enkla och funktionella, utrustade för att täcka normala köksbehov.

Ankomst och avresa

Incheckning kan ske mellan kl 17-19 eller enligt överenskommelse. Utcheckning sker senast kl 10 på avresedagen.

Avbokning sker gratis till kl 18 dagen före ankomst.

Boende

16 rum med 1 – 5 bäddar, alla med toalett. De största rummen har även dusch.

2 stugor (typ friggebodar) för två – fyra personer (toaletter och duschar i nära anslutning)

3 självhushållskök

 Sängkläder/handdukar

De flesta gäster väljer att själva ta med sig sängkläder (underlakan, påslakan och örngott) och handdukar etc. Detta kan vid behov hyras på plats. Till varje säng finns ett täcke och en kudde. Det är inte tillåtet att använda enbart täcke/kudde utan sängkläder. (Vissa gäster har sovsäck med sig, vilket såklart är mysigt, men kom ihåg att man även då måste använda underlakan samt örngott.)

Frukost och andra måltider

Som gäst kan man tillreda egna måltider i något av tillagningsköken. Under hela juli kan man köpa frukost, som serveras i huvudbyggnadens matsal.

Det närmaste matställe är Skogsby pizzeria (ca 500 meter från vandrarhemmet), samt en restaurang med husmankost (Arontorps kroppkakor, ca 2,5 km från vandrarhemmet). Härutöver finns flera restauranger och caféer tillgängliga nere i Färjestaden (särskilt i hamnområdet, ca 7 km med bil eller 4 km promenad från vandrarhemmet). Det är ca 3 km till närmsta Ica-butik (Almérs).

Betalning

Sker vid ankomst eller enligt överenskommelse, och då med Swish eller kontant (inte kort).