Information

Med anledning av Corona-viruset är det viktigt att man känner sig helt frisk när man besöker Vandrarhemmet Ölands Skogsby. Kostnadsfri avbokning är därför möjlig när som helst. Tack för hjälpen, tillsammans kan vi begränsa smittans framfart!

Allmänt

Vandrarhemmet är Sveriges äldsta och öppnades 1934. Det har byggts ut under tiden och består idag av såväl rum som stugor.  Boendena är skapligt utspridda över fastigheten, de flesta boendena har egen ingång i markplan och det går därför att undvika tätare kontakt med andra gäster. Nära nog alla boenden är utrustade med egen toalett och handfat – tvätta händerna ofta! Självhushållsköken är enkla och funktionella, utrustade för att täcka normala köksbehov. Dessa kan upplevas som trånga när flera sällskap träffas i köken samtidigt. För att minimera smittorisk kan man när maten är färdiglagad, överlämna köket till nästa sällskap för att därefter avnjuta sina delikatesser antingen i trädgården eller i anslutning till sitt rum. Det är viktigt att man diskar ordentligt och torkar av ytor där man varit.

Ankomst och avresa

Incheckning kan ske mellan kl 17-19 eller enligt överenskommelse. Utcheckning sker senast kl 10 på avresedagen. För att minimera smittorisk på receptionen kommer man att tilldelas sitt boende direkt vid ankomst, antingen genom att nyckeln redan sitter i dörren eller att Michael visar vägen. Målet är att helt undvika trängsel i allmänna utrymmen.

Om du känner dig sjuk redan före ankomst, stanna hemma och besök vandrarhemmet vid annat tillfälle. Det är självklart fri avbokning när som helst vid sjukdomsfall (annars fri avbokning till kl 18 dagen före ankomst).

Boende

16 rum med 1 – 5 bäddar, alla med toalett. De största rummen har även dusch.

2 stugor (typ friggebodar) för två – fyra personer (toaletter och duschar i nära anslutning)

3 självhushållskök

 Sängkläder/handdukar

De flesta gäster väljer att själva ta med sig sängkläder (underlakan, påslakan och örngott) och handdukar etc. Detta kan vid behov hyras på plats. Till varje säng finns ett täcke och en kudde. Det är inte tillåtet att använda enbart täcke/kudde utan sängkläder. (Vissa gäster har sovsäck med sig, vilket såklart är mysigt, men kom ihåg att man även då måste använda underlakan samt örngott.)

Frukost och andra måltider

Som gäst kan man tillreda egna måltider i något av tillagningsköken. Normala säsonger brukar man även kunna köpa frukostbuffé. Med anledning av Coronaviruset hålls frukostbuffén/frukostmatsalen tyvärr stängd i sommar.

Det närmaste matställe är Skogsby pizzeria (ca 500 meter från vandrarhemmet), samt en restaurang med husmankost (Arontorps kroppkakor, ca 2,5 km från vandrarhemmet). Härutöver finns flera restauranger och caféer tillgängliga nere i Färjestaden (särskilt i hamnområdet, ca 7 km med bil eller 4 km promenad från vandrarhemmet). Det är ca 3 km till närmsta Ica-butik (Almérs).

Betalning

Sker på plats, vid ankomst eller enligt överenskommelse. Kort, kontanter eller swish accepteras.

Kommentarer inaktiverade.